Servicii de Procesare

Siguranța procesului de producție se reflectă în standardele de calitate ale produselor Solina Romania, recunoscute de numeroasele certificări naționale și internaționale obținute. Cerințele specifice acestor standarde au fost implementate în procesele de producție cu rigurozitate, sub control permanent.

De altfel, procesele de producție se derulează la standarde înalte prin intermediul: sistemelor de mori cu măcinare criogenică, serviciilor de mixare, sistemelor de termosterilizare, selectării prin sisteme de sitare de ultimă generație sau proceselor de ambalare automată.

  • Tehnologia companiei se evidențiază prin sistemul avansat de mori cu măcinare criogenică și de granulație fină care permit producerea: condimentelor, produselor pentru copii, gelatinei, aromatizanților, coloranților alimentari, frunctelor deshidratate sau laptelui praf degresat, etc. Caracteristica aparte a sistemelor de măcinare Solina Romania este posibilitatea pregătirii unor produse cu caracter special precum cele extrem de uleioase sau condimente termosensibile.

  • Serviciile de mixare specifice Solina Romania, se derulează la parametrii înalți de performanță prin producerea de amestecuri perfect omogene precum și prin posibilitatea de mixare a produselor lichide cu cele solide, având capacitatea de a păstra constante calitățile produselor.

  • Linia de termosterilizare continuă îndeplinește multiple funcții de pasteurizare, sterilizare, uscare și prăjire păstrând intacte calitățile organoleptice și forma produselor.

  • Realizat la cele mai înalte standarde procesul selectării se produce prin intermediul unui program cu un desing modular aparte. De altfel, unicitatea sistemului de sitare, constă în dispozitivele de curățire a sitei, favorinzând un proces de sitare eficient, prin menținerea curată a suprafeței acesteia. Sistemul de sitare Solina Romania este proiectat astfel încât să mențină calitățile organoleptice ale produsului intacte, având o precizie de separare de până la 99% grație mecanismului tridimensional de mișcare, de care dispune.

  • Sistemul automat de ambalare prin termosudură cu bară caldă se realizează prin intermediul sistemului de monitorizare cu touchscreen, care îndeplinește funcția de urmărire, control și programare și prin intermediul mașinilor verticale modulare destinate produselor granulatoare sau pulbere. O caracteristică aparte a ambalării este realizarea acesteia în atmosferă modificată, reprezentând una dintre cele mai moderne metode care favorizează prelungirea duratei de pastrare a produselor, cu menținerea calității lor inițiale.