Ghidul Aplicantului

Pregatește-ți un CV

CV- ul ideal conține informații despre educația ta și parcursul carierei tale în 2 – 3 pagini. Dacă ești încă la debutul în carieră: menționează activitățile extracurriculare, voluntariatul sau stagiile de practică – ele sunt tot experiențe. Nu uita să marchezi care sunt punctele tale tari și realizările de până acum. A-ți evidenția realizările de până acum te avantajează în fața altor candidați.

Oferă-ne informațiile relevante despre tine, pune-te în valoare! Nu fă greșeli de gramatică, alege un format prietenos și aerisit și completeazăți CV-ul cu o poză adecvată.

 

Candidează și cercetează

Pozițiile noastre vacante sunt mereu postate pe site și pe alte canale de comunicare (precum Facebook). Citește cu atenție anunțurile ca să înțelegi contextul postului disponibil și gândește-te în ce fel ai performa pe o astfel de poziție. Poți să candidezi fie trimițându-ne aplicația ta pe email-ul jobs@solina-group.ro, fie aplicând direct în formularul de pe pagina de Carieră.

Dacă alegi să ne trimiți o candidatură spontană, nu uita să precizezi acest lucru în titlul mesajului tău.

Nu trimite candidatura dacă nu esti convins că ești un om Solina: puternic, capabil să își asume responsabilități, dornic de afirmare și orientat pe îmbunatatirea continuă!

Citește care sunt valorile noastre și gândește-te dacă acestea pot fi pentru tine realități traite în cotidian înainte de a ne trimite candidatura ta.

Dacă am primit CV-ul tău, am înțeles: ești gata să faci performanță alături de Solina Romania!

 

Interviul telefonic

Primul contact telefonic cu angajatorul este foarte important și trebuie tratat cu seriozitate. Evită să mănânci, să mesteci gumă sau să fumezi în timp ce discutăm! Interviul telefonic poate dura câteva minute, ca să clarificam aspecte din CV sau poate dura până la 35-40 de minute, fiind o discuție mai amplă înainte de discuția față în față.

După ce ne-ai trimis CV-ul tău este indicat să fii mereu pregătit și pentru un interviu prin telefon. Interviul prin telefon este o discuție foarte importantă, este primul pas până la jobul pe care ți-l dorești. Zâmbește! Acest lucru se simte în tonul vocii tale și poate face diferența clară între o imagine pozitivă și una negativă pe care ți-o creezi.

Încearcă să stai în picioare în timp ce vorbești. Acest lucru îți dă încredere în tine și vei fi mai puternic și sigur în ceea ce spui.

Dă răspunsuri clare, scurte și la obiect. Dacă îți dorești mai multe detalii, intervievatorul iți va da posibilitatea de a cere ulterior acest lucru.

Și nu uita: dacă ești sunat într-un moment nepotrivit, ai întotdeauna opțiunea de a te scuza și a ruga reprogramarea interviului telefonic pentru o zi/oră când ești tu disponibil.

 

Interviul față în față

Felicitări! Dacă ai ajuns în această etapă de selecție  înseamnă că ai trecut de interviul telefonic și că ești foarte aproape să ne devii coleg la Solina Romania.

În momentul în care ai primit invitația pentru a participa la un interviu de angajare, fă-ți temele:

  • informează-te cât mai bine despre compania noastră și despre job-ul pentru care candidezi. Folosește-ți rețeaua de prieteni pentru a afla detalii din interior despre Solina Romania, folosește Internetul și tine minte tot ce nu ai reușit să afli dar ți-ar fi fost de folos. O să ai ocazia să ne întrebi în cadrul discuției noastre;
  • de asemenea, recitește documentele trimise angajatorului în momentul în care v-ați depus candidatura pentru job, scrisoarea de intenție, CV-ul.
  • sunt o mulțime de materiale referitoare la etichetă în interviurile de angajare. Nu ezita să le răsfoiești!
  • în cadrul interviului o să discutăm foarte mult despre competențele tale, despre experiențe trecute și planuri de viitor;
  • e posibil să ai parte de testări practice (engleză, Excel, rezolvări de probleme, simulări). Ne vei demostra astfel abilitățile, cunoștințele și motivația ta.
  • fii pregătit să ne spui și cine poate da referințe despre tine.

 

Interviul al doilea

Bravo! Ai făcut o impresie bună și ai primit un feedback pozitiv! Atenție însă! Primul și al doilea interviu pot fi diferite E posibil să întâlnești intervievatori noi – de cele mai multe ori chiar pe cel care îți va fi superior direct! Discuția va fi mult mai “tehnică”. Fii pregătit să susții cele spuse de tine până acum cu o probă de lucru Au ajuns în această etapă doar candidații foarte competenți! Concurența este mai rarefiată, pentru că sunt si mai puțin candidați, însă, reține că te lupți cu cei mai buni. 

Fii pregătit să atacăm și subiecte practice: pachetul de compensații și beneficii, perioada de acomodare și multe alte detalii și nu uita: „Mai mult, mai mult, mai mult”.

În comparație cu primul interviu, cea de-a doua întrevedere va implica mai multă pregătire, mai multe întrebări, mai multă presiune!

 

Ofertarea

Au trecut mai multe săptămâni din momentul în care ai candidat, am avut diferite întâlniri și un volum semnificativ de informații a fost vehiculat între noi. Ne-ai demonstrat că ești persoana potrivită să își dezvolte o carieră de success alături de Solina Romania, așa că primești o ofertă de angajare. Oferta de angajare este practic oferta unui parteneriat profitabil pe termen lung.

 

Pe tot parcursul procesului de selecție, iți stăm la dispoziție cu feedback real și dacă e nevoie și cu sfaturi.

Dacă nu ai reușit să treci de etapele noastre de selecție nu înseamnă că nu ești un profesionist! Înseamnă doar că în acest moment nu suntem potriviți unul pentru celălalt. Candidatura ta va rămâne oricum în baza noastră de date și vom ține legătura și pe viitor.

 

Dincolo de un loc de muncă, la  Solina dorim să le oferim angajaților posibilitatea de a crește profesional și vei găsi o echipă alături de care zi de zi îți vei depăși limitele!

Te provocam la o cariera de success!