Sediu Central: Str. Blajului, Nr.244 C, Santimbru, judetul Alba, 517675, Romania
Home Ultimele noutăţi Solina Romania revine la majoritatea clientilor cu o pondere semnificativa a produselor din portofoliu

Solina Romania revine la majoritatea clientilor cu o pondere semnificativa a produselor din portofoliu

Solina Romania revine la majoritatea clientilor cu o pondere semnificativa a produselor din portofoliu

La 60 de zile de la evenimentul care a reprezentat un punct de referinta in istoria Solina Romania si care a influentat radical activitatile operationale, compania anunta revenirea la majoritatea clientilor sai, cu o pondere semnificativa a produselor din portofoliul existent. Astfel, dupa 2 luni de la incendiul care a distrus toate facilitatile companiei din Alba Iulia, am reusit sa revenim la peste 1200 de clienti, estimand ca pana la sfarsitul lunii Martie vom reusi sa deservim peste 80% din nevoile clientilor nostri.

In ciuda sentimentelor de durere si a suferintei, avem viziunea revenirii si, puternic motivati de aceasta viziune, muncim cu totii, cu multa energie si entuziasm, pentru a ne indeplini misiunea de a deveni liderul pietei de ingrediente alimentare din Europa de Est.

In prezent, ne bucuram de obtinerea unui echilibru, a unei productii constante in toate locatiile Solina din Europa, in care am transferat productia (Breal-Franta, Eupen-Belgia si Saue-Estonia) si dorim sa asiguram toti partenerii de eliminarea oricaror sincope in cadrul procesului de aprovizionare. Astfel, livrarea marfurilor se va face in termene din ce in ce mai rezonabile, activitatile de depozitare si cele logistice fiind reluate cu succes.

De asemenea, planul de redresare a business-ului se concentreaza asupra activarii unei unitati de productie la nivel local, pana la sfarsitul lunii Mai, pentru a oferi mai multa flexibilitate si proximitate clientilor, precum si pentru a optimiza costurile operationale si a re-echilibra profitabilitatea business-ului.

Fabrica temporara din Alba Iulia, alaturi de productia realizata in celelalte 3 fabrici Solina Group, va asigura sustinerea business-ului nostru, pana la realizarea viitoarei fabrici Solina Romania din Alba Iulia, care va fi reconstruita pe acelasi amplasament cu cel al fabricii distruse de incendiu si care va raspunde tuturor nevoilor viitoare de dezvoltare ale business-ului nostru. In aceasta perioada, lucram cu echipa de proiect la conceptualizarea noului layout, precum si la determinarea viitoarelor tehnologii care sa fie instalate in aceasta fabrica.

La Santimbru, in cadrul noului sediul Solina Romania, se lucreaza intens la repornirea Statiei Pilot de testare a produselor, precum si a Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare. Astfel, pana la finalul lunii Mai, vom avea din nou capacitatea de a crea si testa noi solutii inovative adresate industriei alimentare, la noi acasa.

Vestile bune vizeaza si angajatii companiei. Mai bine de 95% dintre acestia sunt deja implicati in activitatile noastre, contribuind direct la realizarea planului de revenire a business-ului si la noile proiecte.

Avem o echipa extraordinara si, in ciuda experientei incredibile prin care suntem nevoiti sa trecem, suntem mai uniti ca niciodata, motivati si increzatori in viitorul nostru, al tuturor.

In numele Solina Romania, doresc sa multumesc tuturor partenerilor de afaceri, institutiilor publice si comunitatii pentru empatie, sprijin si rabdare si va promit, nu vom uita niciodata acest lucru.

 

Ciprian Gradinariu

Country Manager

Solina Romania