Solina investește 17 milioane de euro în noua fabrică de la Alba Iulia

”Dupa incidentul de anul trecut, anul 2020 a devenit foarte important pentru echipa noastra, obiectivele pe care ni le-am propus fiind de crestere a business-ului, partial din recuperarea unor vanzari pierdute dupa incendiu, partial din lansarea pe piata a noi solutii si activarea de clienti noi.

Implementarea planului strategic a functionat, am reusit sa ne atingem in mare masura obiectivele enumerate mai sus, insa, piata a evoluat in sens negativ, impactata fiind de pandemia COVID, si atunci, o parte din rezultatele pozitive inregistrate au fost anihilate de efectele pandemiei.

In ansamblu, am recastigat partial din cota de piata pierduta dupa incidentul din 2019, ceea ce ne bucura si ne confirma ca strategia noastra este adecvata si toate eforturile depuse de intreaga echipa produc efectele dorite in business.

Pentru noi, cel mai important este ca am reusit sa ne pastram pozitia de lider al pietei ingredientelor alimentare “savoury” in Romania, si mai mult decat confirmarea cifrelor, ne luptam in fiecare zi sa demonstram profesionalismul nostru la cel mai ridicat nivel, sa contribuim direct la dezvoltarea pietei ingredientelor alimentare din Romania si din Estul Europei, dar si indirect, la cresterea valorii adaugate a business-ului fiecarui client din portofoliul nostru.

Fabrica Phoenix Solina Romania de la Alba Iulia, este in primul rand conceptual diferita de cea anterioara. In urma evenimentelor de anul trecut, am lucrat cu colegii nostrii si cu specialistii in domeniul constructiilor, instalatiilor, etc., incercand in primul rand sa invatam din cele intamplate, dar si sa pastram ceea ce a functionat si a mers bine, in dorinta de a redesena conceptual viitoarea fabrica.

Era mai simplu si mai rapid sa facem un “copy-paste”, insa, daca tot s-a intamplat sa trecem prin experienta incredibila din Februarie 2019, am agreat cu totii (echipa Solina Romania, managementul grupului Solina), sa cream un nou concept, sa construim fabrica viitorului, care sa deserveasca toate nevoile business-ului nostru, pe un orizont de timp de minim 10 ani.

Am regandit elementele de functionalitate a fabricii (fluxuri, capacitati), am intarit aspectele legate de siguranta alimentului si evitarea contaminarilor incrucisate a.i. sa corespunda cerintelor viitoare tot mai stricte in privinta managementului alergenilor (de exemplu), si am revizuit integral solutiile legate de siguranta in exploatare.

Sustenabilitatea activitatilor viitoare si reducerea impactului asupra mediului inconjurator sunt elemente importante si au fost luate in calcul.

Vom reactiva sistemul de productie a energiei verzi, parcul de fotovoltaice, am luat in calcul solutii de reducere a consumurilor energetice specifice atat pentru iluminat, precum si pentru climatizarea intregii fabrici. 

Am obtinut Autorizatia de Construire si am demarat lucrarile de contructii din luna IULIE, lucrarile merg foarte bine, in grafic cu planificarile agreate cu colaboratorii nostri.

Estimez ca vom fi pregatiti sa ne transferam toate activitatile in aceasta fabrica incepand cu luna August 2021.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 17 Milioane de Euro.”

 

Ciprian Grădinariu

Director General Solina Romania 

Citeste interviul integral aici: https://bit.ly/3sctStY