Marinade lichide sau uscate?

I. Ce sunt marinadele lichide?

Marinadele sunt lichide care sunt fabricate din ierburi, condimente și un acid - de obicei suc de citrice, oțet sau alcool. Acestea nu numai că adaugă aromă cărnii, dar o și frăgezesc. Acizii descompun țesuturile conjunctive și fac carnea mai delicată. Dacă sunteți în căutarea unor arome puternice, marinadele sunt perfecte.

Marinadele lichide au două scopuri:

1. Unul este de a impregna carnea cu un gust delicios.

2. Cel de-al doilea scop al unei marinade este acela de a frăgezi carnea. Acesta este motivul pentru care acidul (fie că este oțet sau alcool) este una dintre cele mai importante părți ale unei marinade.

Inițial, marinadele erau numai apă sărată, ceea ce a ajutat la conservarea cărnii sau peștelui și a conferit aromă prin sare. În majoritatea țărilor cu climat tropical, marinadele au fost folosite de mii de ani. Uneori, pentru a acoperi carnea proastă, dar mai ales pentru a frăgezi o bucată de carne dură.

 

I.II. Beneficii

Marinadele au tendința de a lucra rapid, impregnând o mulțime de arome și oferind un efect bun de frăgezire a cărnii. Ele pot fi folosite pentru gusturi intense sau subtile.

 

I.III. Cum utilizăm marinadele lichide?

Dacă gătiți o bucată de carne care este mai delicată (pește, piept de pui), atunci ar trebui să marinați scurt, timp de 2 ore sau mai puțin. Bucățile mai mari de carne trebuie marinate în frigider de la 4 ore până la 12 ore. Nu lăsați carnea la marinat mai mult decât aceasta sau se va strica. Temperatura camerei poate provoca intoxicații alimentare, așa că nu lăsați carnea de marinat la temperatura camerei mai mult de 40 de minute.

Pungile de plastic sigilabile sunt perfecte pentru marinare. Marinada rămasă poate fi folosită pentru a stropi carnea în timp ce este pe grătar, dar nu folosiți marinada rămasă ca un sos deoarece este contaminată de lichidul cărnii crude.

Marinadele funcționează cel mai bine pe: carne de vită, miel, porc, păsăre, crustacea sau legume

 

II. Ce sunt marinadele uscate?

Acestea sunt amestecuri de mirodenii și condimente care adaugă aromă preparatelor. Sunt sub formă de pulbere sau pastă. Pentru obținerea pastei se amestecă condimentele cu un ingredient umed, cum ar fi ulei, sos de soia sau muștar. Ambele tipuri de marinade trebuie să fie frecate/unse pe carne pentru a forma o acoperire cât mai bună sau o crustă.

Marinadele uscate au un singur scop: de a da aromă cărnii. Ele pot fi aplicate chiar înainte de gătire, dar pentru un impact mai mare, puteți pune  carnea marinată câteva ore în frigider.

Marinadele, atât umede cât și pastă, sunt foarte populare pentru grătare! Fiecare expert în preparatele pentru grătar are "rețeta secretă" pentru cea mai bună aromă.

 

II.I. Beneficii

Un beneficiu important este că marinadele uscate creează o crustă pe carne, pe care marinadele lichide nu o fac. Un alt beneficiu este că acestea pot fi aplicate pe carne, chiar înainte de gătire.

 

II.II. Cum folosim marinadele uscate?

Marinadele uscate trebuie "frecate" pe carne. Pentru a obține cele mai bune rezultate și o caramelizare gustoasă, este imperativ ca bucata de carne să fie bine uscată. Acest lucru se poate realiza prin tamponarea cărnii cu câteva prosoape de hârtie înainte de marinare. După marinare și înainte de gătire, vă sugerăm să lăsați carnea să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Marinadele uscate funcționează cel mai bine pe: carne de vită, miel, porc, păsăre, crustacea

 

III. Produsele noastre

Indiferent că doriți să folosiți marinade uscate sau lichide, produsele noastre sunt perfecte pentru nevoile dumneavoastră. Avem o gamă completă de marinade pentru carne de porc, carne de vită, pui și pește. Putem furniza peste 50 de tipuri de gusturi și suntem pregătiți să dezvoltăm după cererea clienților toate tipurile de amestecuri de condimente, marinade uscate și marinade lichide pe care aceștia le doresc.

Puteți vizualiza produsele noastre pe site-ul companiei marinade lichide și marinade uscate sau puțeți consulta catalogul nostru online aici.

 

Să dăm startul la sezonul grătarelor!