Ingredientele perfecte pentru Kebab

Dovezi despre istoria kebab-ului se regăsesc atât în bucătăria asiatică, cât și cea africană. Cuvântul "kebab" înseamnă "a prăji / a frige". Termenul face de asemenea referire la un amestec de carne tocată cu condimente. În țările asiatice, kebab-ul este servit mai ales cu orez și salată, la noi, este servit sub diferite forme cu lipie sau pâine.

Cererea pentru mâncarea etnică este în continuă creștere în Europa. Motivele includ creșterea populației multiculturale din Europa și faptul că europenii călătoresc din ce în ce mai mult către destinații exotice. Cererea de condimente și ierburi folosite în bucătăria exotică este, de asemenea, în creștere. Astfel, cu trecerea timpului, kebab-ul a reușit să își găsească un loc foarte important în bucătăriile moderne.

Tipurile de kebab sunt diverse însă cele mai cunoscute sunt shish kebab, doner kebab și kafta kebab. Primul tip se gătește pe frigărui, al doilea implică rotisorul vertical iar ultimul, care este un amestec de carne tocată cu condimente, se prăjește în tigaie sau pe grătar. Tehnicile de marinare variază, dar se învârt în jurul a câtorva produse de bază precum: sucul de lămâie, uleiul de măsline, laptele și iaurtul, sucul de ceapă, scorțișoara, oregano, sosul de roșii și alte condimente.

Ținând cont de diversitate produsului, specialiștii Supremia Grup aduc pe piață patru mixuri dedicate producătorilor de Kebab și nenumărate posibilități de personalizare.

Primele două mixuri sunt dedicate kebab-ului de tip shish sau doner: Condimix Kebab și Promix Kebab Libanez.

Pentru un gust clasic, potrivit oricăruit tip de carne, specialiștii Supremia vă recomandă CONDIMIX KEBAB. Acest mix oferă de fiecare data soluția perfecta pentru un gust echilibrat. Este un mix rezistent la tratamentul termic îndelungat și conferă o aromă tradițională produselor în care este folosit. Datorită condimentelor care îl compun (ceapă, usturoi, boia, oregano, piper, pătrunjel, chimen), Condimix Kebab, ajută în plasare produselor dumneavoastră către consumatorii clasici, care caută gusturi familiare.

PROMIX KEBAB LIBANEZ este un mix dedicat cărnii de oaie. După cum îi spune și denumirea, inspirația lui este de origine libaneză, având un gust intens, dulce-aromat. Combinând condimentele clasice (ceapă, pătrunjel, roşii, usturoi, piper, scorţişoară, ardei) cu cele exotice (coriandru, nucşoară, ghimbir, enibahar, schinduf, cuişoare), Promix Kebab Libanez este soluția ideală pentru cunoscători. Cu un astfel de mix specific, oferind produselor dumneavoastră frăgezime, suculență și gust oriental, cu siguranță vă veți încânta toți consumatorii doritori de experiențe noi.

Pentru kebab-ul de tip kafta, specialiștii Supremia recomandă două mixuri destinate cărnii de pui: PROMIX KAFTA PUI și PROMIX KAFTA PUI AROMAT.

Ambele mixuri au fost dezvoltate astfel încât să ofere produsului finit o bună legare, suculență, mod facil de preparare și un gust irezistibil.

Promix Kafta Pui Picant are la baza sa condimente precum: piper, ceapă, pătrunjel, chimen, ienupăr și ghimbir oferind un gust ușor picant.

Promix Kafta Pui Aromat are la baza sa condimente precum: usturoi, boia dulce, piper, oregano, coriandru, fenicul, salvie, măghiran, chimion, turmeric, anason, rozmarin oferind un gust intens-aromat.

Indiferent de mixul ales, cu siguranță veți găsi rețeta perfectă pentru succes. Ingredientele le oferim noi plus o echipă compusă din ingineri tehnologi în industria alimentară pregătiți oricând să ofere reţete inovatoare şi soluţii practice bazate pe solicitările dumneavoastră.