Ingredientele Perfecte pentru Industria Cărnii

Cum răspundem trendurilor industriei alimentare din România și nu numai?

1. Trenduri de consum la nivel global

La nivel global, industria alimentară se confruntă cu un nou tip de consumator caracterizat prin impulsivitate și dorința acută de a obține imediat ceea ce are nevoie, fiind orientat în principal spre produsele de tipul „clean label” lipsite de potențiatori de gust și substanțe chimice.

De asemenea, concepții referitoare la irosirea alimentelor și popularizarea regimurilor alimentare tradiționale aduce noi provocări în industria alimentara. Conform Retail Audit Nielsen, în anul 2016, în cadrul structurii categoriei mezelurilor în canalul tradițional de vânzare, specialitățile din carne ocupă un procent de 23%.

Informații relevante despre evoluțiea consumului de carne în lume reies și din graficele de mai jos:

2. Trenduri în România

Conform Mercury Research, în anul 2015, un procent de 82% din populația României era reprezentat de consumatori de mezeluri.

Treptat la nivelul pieței din România se conturează o nouă categorie de consumatori a căror decizie de cumpărare este influențată de conținutul ridicat de carne și ingredientele componente. De altfel, în primul semestru al anului 2016, exista o creștere de 15% a vânzărilor de produse crud-uscate conform Retail-Zoom.

 

3. Produsele Supremia dedicate Industriei Cărnii

Supremia Grup are peste 2000 de clienți activi în toată lumea, dintre care 45% sunt jucători importanți în industria cărnii. Conform Studiilor Anuale de Satisfacție a Clienților Supremia, clienții noștri spun:

  • 96.86% sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de calitatea produselor Supremia
  • 96.43% sunt mulțumiți și foarte mulțumiti de calitatea serviciilor Supremia

Supremia Grup, oferă ingrediente funcționale și de gust precum: condimente și mixuri de condimente, marinade uscate și marinade lichide, mixuri funcționale, caragenani, proteine animale și vegetale, adjuvanți tehnologici, alginați, fosfați, antioxidanți și conservanți, extracte de condimente, enzime funcționale, arome, coloranți, culturi starter, produse panate, așchii de lemn.

 

4. Cum răspunde Supremia Grup trendurilor din industrie?

Produsele fierte, fiert afumate și semiafumate ocupă un loc extrem de important în dieta zilnică a consumatorului român. Astfel, punem la dispoziția clienților noștri mixuri complete pentru produse precum: salamuri, tobe, cârnați, cârnați semiafumați.

Mixurile complete și economice pentru paste fine precum parizer, polonez sau cremwurști asigură obținerea unor produse finite la un excelent raport calitate-preț păstrând calitatea acestora.

În România, se consumă aproximativ între 20-25000 tone de mici, atingând apogeul în ziua de 1 Mai. Având ca sursă de inspirație gastronomia balcanică, rețeta românească de mititei se remarcă prin varietatea compoziției cărnii tocate și a proporției condimentelor utilizate în funcție de specificul regiunii în care acest produs este consumat. Supremia oferă mixuri complete pentru produse proaspete precum mititei, cârnați sau carne tocată care se diferențiază prin conținutul de condimente naturale ce oferă prospețime, accelerează procesul de producție și oferă un gust plin.

O alta tradiție a poporului român este fără doar și poate grătarul. Gama de marinade uscate și lichide pe support de grăsimi vegetale, vine în întâmpinarea nevoiilor deja existente pe piață. Marinadele lichide intră în categoria marinadelor umede, ready-to-use, facilitând procesul de pregătire al carnii pentru grătar,  inovând în egală măsură la nivelul gustului și al aspectului produsului finit.

Procesul de selecție al cumpărătorului român la raft este puternic influențat de textura produselor alimentare, indice al calității acestora. Supremia oferă ingredientele funcționale perfecte precum: caragenani, alginați, proteine, fosfați sau chiar antioxidanți.

Gama de caragenani Supremgum și de fosfați Fosfatex asigură îmbunătățiri tehnologice, prin creșterea stabilității, modificarea texturii, acționarea asupra retenției de apă și oferirea de produse economice. Pe de altă parte, gamele Supremia Protein, Biogel, SoyPro și Supremia C-TG oferă excelente proprietăți nutriționale îmbunătățind structura și suculența produsului finit. Alginații din gama GelPlus oferă produsului finit consistență și textură îmbunătățind considerabil procesul de feliere și retenția de apă.

Conform revistei Industria Cărnii, atunci când vine vorba de conserve, principala motivație a consumatorului la raft e reprezentată de produsele vegetale și cele premium din carne. Supremia Grup oferă soluția diferențierii la raft prin mixurile complete pentru produse de tip pate, conserve, lebăr sau caltaboș ce asigură proprietăți inedite precum tartinabilitatea, posibilitățile multiple de preparare și gustul echilibrat cu accente tradiționale.

Venim in intampinarea consumatorilor care doresc produse calitative si inovative prin gama Inject Mix și Tender Mix. Acestea reprezintă soluția unui produs unic, suculent care în urma maturării și a tratamentului termic dezvoltă un luciu deosebit și o frăgezime aparte, cu extensie de până la 150% în cazul șuncii.

Astfel, Supremia Grup oferă ingredientele performanței menite să asigure succesul fiecărei rețete indiferent de specificul preparatelor, adaptându-se în permanență la trend-urile generale, existente la nivelul pieței precum și celor mai exigente nevoi ale clienților.

Pentru a vizualiza produsele noastre dedicate industriei cărnii apăsați aici

 

Surse grafice:

http://www.themeatsite.com/articles/2454/global-protein-developments-what-are-the-implications-for-the-meat-industry/

http://www.feedstuffs.com/news/supply-driven-global-meat-markets-pressure-prices