10 Aug 2017

Fibrele alimentare

Fibrele alimentare

Fibrele sunt carbohidrați ce nu aduc aport de calorii organismului, nu pot fi digerați și nu îngrașă. Fibrele ajută la obținerea senzației de sațietate mai repede și pentru mult timp.

Apariția bolilor ca și efect al unui mod de viață dezordonat a determinat focusarea consumatorilor asupra produselor care aduc un aport considerabil pentru o viață sănătoasă. Astfel, studiile epidemiologice relevă relația dintre consumul de produse bogate în fibre și riscul scăzut de cancer sau boli cardiovasculare. Multiplele campanii de conștietizare a importanței unui regim alimentar sănătos și creșterea populației vârstnice preocupată de ținerea sub control a diverselor boli, nu fac decât să sporească consumul de fibre în industria alimentară.

Piața globală a fibrelor alimentare a atins în anul 2016 valoarea de 1.23 bilioane de dolari, preconizându-se creșterea acesteia la 3.23 bilioane de dolari, până în 2023 pe fondul creșterii preocupării pentru sănătate, a venitului mediu și grație preferințelor alimentare diversificate ale consumatorilor.

La nivel global, se preconizează contribuția Americii de Nord la cea mai mare cotă a pieței fibrelor, datorită creșterii cererii pentru alimente funcționale, aceasta fiind urmată de Canada. În ceea ce privește teritoriul european, țări precum Germania sau Marea Britanie reprezintă cea mai mare cotă de piață pe când Asia va înregistra o creștere a cotei de până la 2 cifre până în 2026.

Conform unui studiu realizat de HealthFocus International în anul 2016, asupra a 16 țări, relevă faptul că 44% dintre respondenți preferă alimentele bogate în fibre. De altfel, 80% dintre acești respondenți afirmă că doresc ca fibrele să reprezinte o sursă de nutriție zilnică. Realizând un top al preferințelor consumatorilor, Health Focus International relevă faptul că fibrele se situează înaintea proteinelor cu 79%, a iaurtului cu 74%, a sucurilor de fructe cu 72%, a boabelor integrale cu 71% și a antioxidanților cu 63%.

În urma unei analize amănunțite a tendințelor pieței, specialiștii Supremia Grup au elaborat mai multe produse pe bază de fibre.

Vitalin Fibre Mix este un amestec de fibre lipsit de alergeni care se remarcă prin capacitatea mare de hidratare și retenție a apei. Produsul are o gamă largă de aplicații atât în ceea ce privește dezvoltarea produselor din carne cât și a celor din sfera panificației și patiseriei.

Alte produse cu efecte benefice asupra stilului de viață sunt Panmix Biscuiți Digestivi și Panmix Biscuiți Digestivi Extra care reprezintă o soluție completă pentru biscuiți digestivi îmbogățiți cu fibre solubile. De altfel, produsele se pretează atât la procesul tehnologic artizanal cât și industrial, oferind posibilitatea de personalizare prin adăugarea de ingrediente precum fructe deshidratate sau semințe.

Totodată, portofoliul Supremia Grup dispune și de o varietate de mixuri destinate produselor de panificație îmbogățite cu fibre precum: Panmix Pâine, Panmix Pâine cu Psyllium, Integra Pan sau Prospera Pan. Astfel, oferim soluții complete pentru obținerea produselor de panificație asigurând un conținut bogat de fibre solubile și insolubile dar și un miez cu structură uniformă și coajă crocantă.

Gama de fibre din plante și cereale disponibile în cadrul ofertei variate de produse Supremia, oferă soluții inedite de funcționalitate în ceea ce privește textura produselor și aduce beneficii pentru produsul finit.

Pentru mai multe soluții pentru industria alimentară și produse de succes consultați lista noastră de produse aici sau contactați-ne.


Surse:

http://www.futuremarketinsights.com/reports/soluble-fiber-market

http://www.nutraceuticalsworld.com/issues/2016-11/view_features/key-trends-in-functional-foods-beverages-for-2017/

https://www.mordorintelligence.com/industry-reports/global-dietary-fibers-market-industry